1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Tickets & tekeningen
  4. Wat zijn de filtermogelijkheden?
  1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Audits & templates
  4. Wat zijn de filtermogelijkheden?
"Gebruik zoeken en het uitgebreide filtermenu om jouw werkwijze te ondersteunen."
Ed

Wat zijn de filtermogelijkheden?

Print Friendly, PDF & Email

Ed Controls biedt veel mogelijkheden en combinaties om te filteren. Deze zijn beschikbaar via web.edcontrols.com en in de Mobiele applicaties.

Hoe kom ik uit bij de filtermogelijkheden?
Web
: Nadat je bent ingelogd en het project hebt geselecteerd, zie aan de linkerkant van je scherm het filtermenu.
Mobiele applicaties: log in, klik op het project, selecteer de (tekening)groep en daarna klik je op de 3 puntjes links bovenin het scherm.

Als je bent ingelogd via web.edcontrols.com zie je het overzicht met al je projecten. In dit scherm is het mogelijk te zoeken en te filteren.

Van boven naar beneden:

1. Filter op favoriete projecten;
  2. Filter op gearchiveerde projecten;
  3. Zoek naar projecten;
  4. Kies uit jouw beschikbare contracten.

De resultaten van het zoeken en filteren komen direct rechts in beeld.

Zodra je een project hebt geopend krijg je nieuwe opties om te filteren, zoeken én navigeren.

Bovenaan het menu kun je onder ‘Project’ snel wisselen tussen jouw projecten die binnen hetzelfde contract vallen. Ook kan je zoeken op een projectnaam. Als je op een projectnaam klikt wissel je direct van project.

Als je van contract wilt wisselen, dien je terug te gaan naar het eerste scherm.

Binnen een project kun je filteren op status. Dit is mogelijk voor zowel tickets als audits.

Klik op een status om alle tickets of audits met die status te laten zien. Het combineren van statussen is mogelijk.

Lees ook: Wat is de workflow van tickets?

Lees ook: Wat is de workflow van audits?

Op het tabblad ‘Tickets’ is de optie om op tekening te filteren beschikbaar.

Klik eerst op de juiste groep met tekeningen, de groep klapt nu uit. Klik vervolgens op de juiste tekening om de tickets op die tekening te zien.

Tip: Het is mogelijk om een groep en losse tekeningen ‘favoriet’ te maken. Doe dit door op het sterretje te klikken. De favoriete tekeningen en groep komen bovenaan de lijst te staan.

Tip: Als je op de naam van de tekening klikt verschijnen de tickets in een lijst. Als je op de afbeelding van de tekening klikt verschijnen de tickets op de tekening.

Op het tabblad ‘Audits’ is de optie om op templates te filteren beschikbaar.

Klik eerst op de juiste groep met templates, de groep klapt nu uit. Klik vervolgens op de juiste template om de al aangemaakte audits te zien.

Let op: Als nog geen audit is gestart met een template, zullen de vragen van de template rechts in beeld verschijnen.

Lees ook: Hoe start ik een audit?

Als je het tabblad ‘Bibliotheek’ hebt geselecteerd kun je filteren op jouw Bibliotheekgroepen. Klik je op een groep, dan worden de tekeningen en/of bestanden rechts weergegeven.

Tip: De eerste optie onder ‘Bibliotheekgroepen’ is het toevoegen van een nieuwe groep.

Lees ook: Hoe voeg ik een tekening toe?

Lees ook: Hoe voeg ik een bestand toe?

Als je het tabblad ‘Templates’ hebt geselecteerd kun je filteren op jouw Templategroepen. Klik je op een groep, dan worden de bijbehorende templates rechts weergegeven.

Tip: De eerste optie onder ‘Templategroep’ is het toevoegen van een nieuwe groep.

Lees ook: Hoe maak ik een audittemplate aan?

Op de tabbladen ‘Tickets’, ‘Audits’, ‘Bibliotheek’ en ‘Templates’ is het mogelijk om te filteren op personen. Voor dit filter zijn er verschillende opties:

1. Gemaakt door;
  2. Bewerkt door;
  3. Verantwoordelijk;
  4. Geraadpleegd;
  5. Geïnformeerd.

Bovenstaande opties kunnen individueel gebruikt worden. Combineren is dus niet mogelijk.

Lees ook: Welke rollen zijn er en hoe kan ik deze toewijzen?

Tip: Door op de ster te klikken kan je een persoon ‘favoriet’ maken. Deze persoon komt dan bovenaan jouw lijst te staan.

Op het tabblad ‘Tickets’ is het mogelijk om te filteren op tickets die aan een audit zijn gekoppeld.

1. Klik op de juiste groep met templates, de groep klapt nu uit.
  2. Klik op de juiste template, ook deze groep klapt uit.
  3. Klik op de audit waarop je wil filteren. De tickets die bij de geselecteerde audit horen, staan rechts in beeld.

Tip: door dit filter te combineren met de status van de tickets kun je vragen beantwoorden als:
Hoeveel tickets zijn er voor deze audit in totaal?
– Zijn alle tickets voor deze audit afgerond?

Op de tabbladen ‘Tickets’, ‘Audits’ en ‘Bibliotheek’ is het mogelijk om te filteren op datum. Voor dit filter zijn verschillende opties mogelijk:

1. Aangepast;
  2. Gecreëerd;
  3. Deadline.

Bovenstaande opties kunnen individueel en gezamenlijk worden gebruikt. Combineren is dus mogelijk.

Als je de juiste optie(s) hebt geselecteerd geef je de tijdsperiode aan die je wilt filteren.

Let op: De ‘van/op’ datum ligt altijd in het verleden. De ’tot’ datum is standaard ingesteld om de huidige datum maar kan worden aangepast.

Op de tabbladen ‘Tickets’ en ‘Bibliotheek’ is het mogelijk om te filteren op label. Om dit filter te gebruiken selecteer je simpelweg één of meerdere labels in jouw lijst.

Tip: Om een label te de-selecteren klik je nogmaals op het label.

Lees hier hoe je een label kan toevoegen aan een tekening, bestand of ticket.

In de mobiele applicaties van Ed Controls is filteren mogelijk. Op de tabbladen tickets, audits en bibliotheek kan je filteren op status, personen, rollen, label en datum.

Het filtermenu in de mobiele applicaties vind je telkens bovenin het scherm onder de knop met 3 puntjes: icon sorting.

Tip: Het is ook mogelijk om de zoekresultaten te sorteren. Dit kan op: Laatst gewijzigd, Einddatum, Auteur, Aanmaakdatum, Titel en Tekening groep en tekening. Dit vind je bovenaan in het ticketoverzicht.

Bijgewerkt op 13-10-2023