1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Aan de slag
  4. Hoe werkt de 3D Viewer in Ed Controls?
  1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Tickets & tekeningen
  4. Hoe werkt de 3D Viewer in Ed Controls?
  1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Bibliotheek
  4. Hoe werkt de 3D Viewer in Ed Controls?
"Met de 3D viewer in Ed Controls krijg je nog betere inzichten in je projecten. "
Ed

Hoe werkt de 3D Viewer in Ed Controls?

Print Friendly, PDF & Email

Ed Controls biedt een krachtige 3D-viewer waarmee je gemakkelijk IFC-bestanden kunt uploaden, bekijken en analyseren. De viewer is eenvoudig te gebruiken en biedt een groot aantal functies, waaronder:

• Uploaden van IFC-bestanden:
    Je kunt IFC-bestanden uploaden via de bibliotheekmodule onder de optie “Bestanden uploaden (overig)”. De geüploade IFC-bestanden worden aan Ed Controls toegevoegd en klaargemaakt voor conversie naar een 3D-model.
  • Converteren van IFC-bestanden naar 3D-modellen:
    Geüploade IFC-bestanden worden meestal binnen 15 minuten (maximaal 30 minuten) geconverteerd naar een 3D-model. Je ontvangt een bericht op het scherm dat aangeeft dat het bestand wordt geconverteerd en dat het tot 30 minuten kan duren.
  • 2D- en 3D-weergave van IFC-bestanden:
    Geüploade IFC-bestanden kunnen zowel in 2D als in 3D worden bekeken. In de 3D-weergave kunnen gebruikers verschillende secties van het model verbergen/tonen, het model verplaatsen of bekijken en navigeren tussen secties en vlakken. In de 2D-weergave kun je verschillende lagen selecteren, 2D-tekeningen bekijken en verplaatsen en het overeenkomstige 3D-locatie bekijken door op een 2D-vlak te klikken.
  • Vervangen en herstellen van 3D-modellen:
    Je kunt 3D-modellen vervangen of herstellen op elk door jou gewenst moment. Je kunt ook alle revisies van het model bekijken door de verschillende versies in de bibliotheekmodule te selecteren.

Ed Controls ondersteunt de volgende IFC-typen:

IFC 4

• IFC 4.3 – IFC4.3 TC1 (zip)
  • IFC 4.0 – IFC4 ADD2 TC1

IFC 2

• IFC 2.3 – IFC2x3, IFC2x3 TC1
  • IFC 2.2 – IFC2x2, IFC2x2 ADD1
  • IFC 2.1 – IFC2x, IFC2x ADD1
  • IFC 2.0 – IFC2.0

Let op: De maximale bestandsgrootte voor het uploaden van IFC-bestanden is 700 MB. Grotere IFC-bestanden moeten worden gecomprimeerd tot een zip-bestand voordat ze kunnen worden geconverteerd naar een 3D-model. Dit zip-bestand mag maximaal 750 MB zijn.

Bijgewerkt op 29-01-2024