1. Introductie van handhaving van Single Sign-On (SSO) voor betere beveiliging

Introductie van handhaving van Single Sign-On (SSO) voor betere beveiliging

Print Friendly, PDF & Email

We introduceren een nieuwe beveiligingsfunctie in Ed Controls, exclusief voor Expert licentiehouders. Deze functie stelt Admins in staat om Single Sign-On (SSO) authenticatie met diensten zoals Microsoft en Google te vereisen voor specifieke contracten.

Deze functie is ontworpen om ervoor te zorgen dat alleen interne gebruikers met geselecteerde SSO-domeinen toegang hebben tot gevoelige contactgegevens, waardoor de beveiliging van jouw projectinformatie wordt verbeterd. Wanneer een medewerker wordt verwijderd van de opgegeven SSO-provider, wordt zijn/haar toegang tot Ed Controls onmiddellijk beëindigd.

Om te activeren kunnen Admins SSO inschakelen in de contractinstellingen. Alleen domeinen die eigendom zijn van beheerders kunnen worden toegevoegd, met uitzondering van veelgebruikte domeinen zoals gmail.com om de veiligheid van organisatorische e-mails te waarborgen. Alle gebruikers onder domeinen op de witte lijst worden uitgelogd en binnen 24 uur na activering geïnformeerd over de SSO-verplichting.

Terwijl SSO voor interne gebruikers wordt afgedwongen, blijft Ed Controls toegankelijk voor externe partners. Deze gebruikers kunnen blijven inloggen met de traditionele gebruikersnaam en wachtwoordmethode, zodat samenwerkingen niet worden belemmerd door de nieuwe beveiligingsmaatregelen.