1. Home
  2. Audits & templates
  3. Hoe maak ik een audittemplate aan?
"Welke manier werkt voor jou het beste? Klik op een duim en laat het ons weten!"
Ed

Hoe maak ik een audittemplate aan?

Print Friendly, PDF & Email

Het is mogelijk om voor een audit een template aan te maken of er eentje te kopiëren.

Dat gaat als volgt:

1. Log in op web.edcontrols.com;
  2. Kies een project;
  3. Selecteer het tabblad ‘templates’;
  4. Klik op ‘nieuwe groep’;
  5. Voer een groepsnaam in;
  6. Selecteer ‘nieuwe template’.
  7. Geef een naam aan je template;
  8. Vul vragen en categorieën en vragen toe.

Tip: Sla je template tussendoor op als concept. De template is dan niet zichtbaar voor anderen, maar wel opgeslagen. Na publiceren wordt de template pas zichtbaar en bruikbaar op het tabblad ‘Audits’.

Ook kun je een bestaande template kopiëren en/of een groep templates importeren. Dat kan op drie manieren.

Een groep templates importeren:

1. Klik op de groep waar je een template wilt toevoegen of maak een nieuwe groep aan. Midden boven in beeld verschijnt de optie ‘importeer templates’;
  2. Klik op ‘importeer templates’;
  3. Selecteer het project van waaruit je een template wilt kopiëren;
  4. Selecteer de groep waaruit je een template wilt kopiëren;
  5. Vink de betreffende template aan;
  6. Klik op de button ‘importeren’ rechtsboven.

Nu heb je een template uit een ander project geïmporteerd.

Template kopiëren:

Een template kan je binnen je project kopiëren. Dit kan op twee manieren.

Manier 1

1. Klik op de groep waar je een template wilt toevoegen. Je krijgt een lijst te zien met templates die zich al in die betreffende groep bevinden;
  2. Bij elke template zie je rechts twee donkerblauwe vierkanten op elkaar. Klik hierop. Je kopieert nu de template;
  3. De template opent zich: wijzig de naam zodat de template herkenbaar is;
  4. Breng eventuele andere wijzigingen aan;
  5. Klik op ‘publiceer’ of op ‘als concept opslaan’.

Nu heb je een template uit je project gekopieerd. Nadat je op ‘publiceer’ geklikt hebt kun je nog steeds wijzigingen doorvoeren en de template opnieuw opslaan.

Manier 2

1. Klik op de groep waar je een template wilt toevoegen of maak een nieuwe groep aan;
  2. Klik op ‘nieuwe template’. De knop ‘kopieer template’ verschijnt aan de rechter bovenkant van de pagina;
  3. Kies de groep waaruit je een template wilt kopiëren;
  4. Klik op de betreffende template;
  5. Sleep de gewenste vragen in het nieuwe scherm
  6. Klik op ‘publiceer’ of op ‘als concept opslaan’.

Na op ‘publiceer’ geklikt te hebben kun je nog steeds wijzigingen aanbrengen en je template weer opslaan.

Het beheren van templates kan gemakkelijk worden gemaakt door het gebruik van een Master Project. Neem voor meer informatie contact op met je accountmanager.

Bijgewerkt op 16-03-2021