1. Home
  2. Audits & templates
  3. Hoe voer ik een Audit uit?
"De rollen Eindverantwoordelijke en Support kunnen als enige Audits uitvoeren. De rollen Manager, Administrator, Geïnformeerde en Verantwoordelijke kunnen de Audits inzien nadat deze zijn uitgevoerd."
Ed

Hoe voer ik een Audit uit?

Print Friendly, PDF & Email

Een Audit is niets anders dan een digitale checklijst.

Dat gaat als volgt:

1. Log in op je app;
  2. Open het juiste project;
  3. Selecteer je het tabblad ‘Audits’. Aan de linkerkant van het scherm krijg je een lijst van groepen audittemplates te zien;
  4. Klik op één van de groepen. Je ziet de audittemplates die onder deze groep vallen. Ook zie je de Audits die al gestart zijn of al afgerond zijn;
  5. Klik je op de audittemplate die je wilt gebruiken.
  6. Start de Audit met een klik op het blauwe plusje, rechtsonder. Je kunt kiezen tussen een gebieds- of een objectaudit.
  7. Kies je voor een gebiedsaudit, dan volgt een nieuw scherm. Hier kun je de naam van de Audit aanpassen, tekeningen toevoegen en een Verantwoordelijke en/of een Geïnformeerde toevoegen. Klik op ‘volgende’ om de Audit uit te voeren.
  8. Kies je voor een objectaudit, selecteer dan een bestaand Ticket of maak een nieuw Ticket aan als basis voor je Audit. Voeg desgewenst een Verantwoordelijke en/of Geïnformeerde toe. Klik op ‘volgende’ om de Audit uit te voeren.

Lees ook:Wat is het verschil tussen een gebieds- en objectaudit?

Let op: Gebruik je een ticket als basis voor je objectaudit, dan worden de Verantwoordelijke en Geïnformeerde persoon van dat ticket automatisch overgenomen in de audit.

Je kan je Audit altijd opslaan en later verder aanpassen. Als je de Audit hebt ondertekend, is de Audit klaar en niet meer aan te passen. Je kunt de Audit nog wel lezen.