1. Nu ook losse foto’s en documenten bij audits zonder locatie

Nu ook losse foto’s en documenten bij audits zonder locatie

Print Friendly, PDF & Email

Je kent het misschien wel: Je loopt een audit en er volgt een vraag waarbij de locatie niet van toepassing is. Zou het niet handig zijn om dan direct een foto te maken of een document aan de audit te hangen? Goed nieuws: dat kan voortaan!

In de tientallen STABU-lijsten die wij beschikbaar hebben, komt het regelmatig voor: een vraag waarbij de locatie er niet toe doet. Bijvoorbeeld een persrapport na een installatie. Waar het apparaat of de leiding zit, doet er niet toe. Het gaat erom dat de waarden duidelijk zijn. Dat kan het makkelijkst met een foto.

Of neem de werkplekinspectie. Er wordt gevraagd óf er een EHBO-doos is. Niet wáár precies. Positie doet er niet toe, maar wel foto als bewijs. Een sleuteloverdracht is een ander voorbeeld. Geen locatie nodig, maar ook hier is een foto verstandig. Net als bij de vraag tijdens een wapeningcontrole over de betonsamenstelling

Behalve losse foto’s ook documenten

Het blijft niet bij foto’s. In Audits kun je voortaan ook direct documenten per vraag uploaden. Zijn er bijvoorbeeld certificaten beschikbaar? Of is het verplicht dat een onderaannemer een specifiek diploma heeft? Die pdf of dat Word-documentje is snel aan de vraag te hangen.

De nieuwe toevoeging aan Audits maakt het lopen van een keuringslijst een stuk sneller. Je voegt heel snel een foto of document toe, zo lang de locatie niet van belang is. Is dat wel het geval? Dan zul je toch een ticket moeten maken.

Je kunt de volgende bestandsformaten uploaden bij Audits: png, jpg, jpeg, pdf, xls, xlsx, doc, docx.