1. Home
  2. Beheer
  3. Waar wordt de data van Ed Controls opgeslagen?
"Het zijn jouw data en dus zijn we extra zorgvuldig met de beveiliging."
Ed

Waar wordt de data van Ed Controls opgeslagen?

Print Friendly, PDF & Email

De data van Ed Controls wordt opgeslagen in verschillende datacentra van AWS in Frankfurt, Duitsland. Deze zijn ontworpen voor veilige dataopslag.

De data wordt dubbel opgeslagen (in meerdere centra en op meerdere apparaten binnen de centra). Daarnaast berekent AWS zogeheten checksums op al het netwerkverkeer om de corruptie van datapakketten te detecteren bij het opslaan of ophalen van gegevens. Dat betekent dat fouten in de data snel worden gevonden.

AWS voert regelmatig en systematisch data-integriteitcontroles uit. Fouten in de data worden automatisch verbeterd.

De kans op data-verlies binnen AWS is kleiner dan 0,0000000001% per jaar en de kans op het niet beschikbaar zijn van één van de centra is kleiner dan 0,01% per jaar.

De faciliteiten zijn zo ontworpen dat twee centra tegelijkertijd kunnen uitvallen, zonder dat dit impact heeft.

Kijk voor details over het veiligheidsniveau op:

Kijk voor meer informatie over privacy en veiligheid bij AWS op:

Kijk voor de certificaten waar AWS Frankfurt aan voldoet op:

Voor ISO 27001 certificering, bekijk:

Voor ISO 9001 certificering, bekijk:

Bijgewerkt op 20-05-2021