1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Beheer
  4. Hoe koppel ik Ed Controls met HomeCTRL?
"Wist je dat Ed Controls met heel veel diensten te koppelen is?"
Ed

Hoe koppel ik Ed Controls met HomeCTRL?

Print Friendly, PDF & Email

Ed Controls is makkelijk te koppelen met HomeCTRL. Koppelingen met Ed Controls zijn mogelijk met een Expert-licentie.

De koppeling tussen Ed Controls en HomeCTRL gaat over het uitwisselen van afgeronde audits in Ed Controls naar HomeCTRL. Een afgeronde audit en bijbehorende tickets worden automatisch in HomeCTRL geplaatst.

De Admin kan dit zelf via contractinformatie via de web omgeving activeren door de switch knop aan te zetten. Door deze actie is de koppeling opgezet.

De Eindverantwoordelijke kan de koppeling via de projectinstellling toevoegen bij het plusje ”koppeling met anderen systemen”.

Vul de onderstaande gegevens in:

• HomeCRTL domein. De URL welke gebruikt wordt in HomeCTRL. Als het niet geheel duidelijk is welke dit is, kan HomeCTRL hierbij helpen.
  • API-sleutel. Het project-nummer van het project in HomeCTRL. Deze wordt in onze back-end gekoppeld aan het project.
  • Bedrijfsnaam

De koppeling gaat nu in de gekoppelde projecten iedere 5 minuten op zoek naar tickets en audits om in HomeCTRL te plaatsen.

Er worden een aantal zaken gecontroleerd:

1. De koppeling gaat op zoek naar Audits met de naam “oplevering”.
  2. En de koppeling gaat op zoek naar het (huis)nummer wat in de titel van de Audit is genoemd en dit wordt vergeleken met de kavelnummers in HomeCTRL.

Dus bijvoorbeeld “Oplevering BN 010”, of “Oplevering Herestraat 1 (BN 001)”. Het aantal getallen wat er wordt gebruikt maakt niet uit, zo lang het maar overeenkomt met het kavelnummer in HomeCTRL. Het is wel belangrijk dat 010 overeenkomt met 010 en niet met 10. Gebruik dus hetzelfde aantal karakters. Eventuele aanvullende getallen (bv. een datum) kan niet worden geplaatst in de titel. Dan wordt de Audit niet in het juiste dossier geplaatst bij HomeCTRL.

• Als dit overeenkomt, wordt gekeken of er minimaal twee handtekeningen aanwezig zijn in de audit. Is dit het geval, dan wordt een pdf-rapport geplaatst in HomeCTRL bij het betreffende kavelnummer (zie Figuur 1). In de weergave van het ticket wordt de compacte versie gehanteerd. Dus geen verantwoordelijke of verdere tijdslijn wordt getoond in de ticket-informatie.

Let op; de Audit hoeft niet per se de status: Afgerond te hebben in Ed Controls om in HomeCTRL te worden geplaatst.

De Audit wordt opnieuw gesynchroniseerd wanneer er een wijziging plaatsvindt in het aantal handtekeningen (minimaal 2). Deze nieuwe versie wordt dan in HomeCTRL gezet. Er komt dan een 2e PDF bij te staan in het dossier.

Figuur 1 Voorbeeld Dossier HomeCTRL

De koppeling gaat op zoek naar tickets die horen bij deze audit. Deze Tickets worden vervolgens geplaatst in de Service-module van HomeCTRL.

Van deze Tickets worden alleen de afbeeldingen, het onderwerp en de omschrijving in HomeCTRL geplaatst.

Is er een nieuwe versie van de Audit beschikbaar en wordt deze geüpload naar HomeCTRL zoals ook beschreven bij Audits, dan worden ook de Tickets geactualiseerd met de nieuwe foto’s.

Het is momenteel nog niet zo dat ook de status van het Ticket wordt geactualiseerd naar de status van het ticket in Ed Controls.

Bijgewerkt op 23-02-2024