1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Beheer
  4. Hoe koppel ik Ed Controls met HoomCTRL?
"Wist je dat Ed Controls met heel veel diensten te koppelen is?"
Ed

Hoe koppel ik Ed Controls met HoomCTRL?

Print Friendly, PDF & Email

Ed Controls is makkelijk te koppelen met HoomCTRL. Koppelingen met Ed Controls zijn mogelijk met een Expert-licentie.

De koppeling tussen Ed Controls en HoomCTRL gaat over het uitwisselen van afgeronde audits in Ed Controls naar HoomCTRL. Een afgeronde audit en bijbehorende tickets worden automatisch in HoomCTRL geplaatst.

Dit heeft onze accountmanager nodig om de koppeling op te zetten:

  • De URL welke gebruikt wordt in HoomCTRL. Als het niet geheel duidelijk is welke dit is, kan HoomCTRL hierbij helpen.
  • Het project-nummer van het project in HoomCTRL. Deze wordt in onze back-end gekoppeld aan het project.

De koppeling gaat nu in de gekoppelde projecten iedere 5 minuten op zoek naar tickets en audits om in HoomCTRL te plaatsen.

Er worden een aantal zaken gecontroleerd:

  1. De koppeling gaat op zoek naar Audits met de naam “oplevering”.
  2. En de koppeling gaat op zoek naar het (huis)nummer wat in de titel van de Audit is genoemd en dit wordt vergeleken met de kavelnummers in HoomCTRL.

Dus bijvoorbeeld “Oplevering BN 010”, of “Oplevering Herestraat 1 (BN 001)”. Het aantal getallen wat er wordt gebruikt maakt niet uit, zo lang het maar overeenkomt met het kavelnummer in HoomCTRL. Het is wel belangrijk dat 010 overeenkomt met 010 en niet met 10. Gebruik dus hetzelfde aantal karakters. Eventuele aanvullende getallen (bv. een datum) kan niet worden geplaatst in de titel. Dan wordt de Audit niet in het juiste dossier geplaatst bij HoomCTRL.

  • Als dit overeenkomt, wordt gekeken of er minimaal twee handtekeningen aanwezig zijn in de audit. Is dit het geval, dan wordt een pdf-rapport geplaatst in HoomCTRL bij het betreffende kavelnummer (zie Figuur 1). In de weergave van het ticket wordt de compacte versie gehanteerd. Dus geen verantwoordelijke of verdere tijdslijn wordt getoond in de ticket-informatie.

Let op; de Audit hoeft niet per se de status: Afgerond te hebben in Ed Controls om in HoomCTRL te worden geplaatst.

De Audit wordt opnieuw gesynchroniseerd wanneer er een wijziging plaatsvindt in het aantal handtekeningen (minimaal 2). Deze nieuwe versie wordt dan in HoomCTRL gezet. Er komt dan een 2e PDF bij te staan in het dossier.

Figuur 1 Voorbeeld Dossier HoomCTRL

De koppeling gaat op zoek naar tickets die horen bij deze audit. Deze Tickets worden vervolgens geplaatst in de Service-module van HoomCTRL.

Van deze Tickets worden alleen de afbeeldingen, het onderwerp en de omschrijving in HoomCTRL geplaatst.

Is er een nieuwe versie van de Audit beschikbaar en wordt deze geüpload naar HoomCTRL zoals ook beschreven bij Audits, dan worden ook de Tickets geactualiseerd met de nieuwe foto’s.

Het is momenteel nog niet zo dat ook de status van het Ticket wordt geactualiseerd naar de status van het ticket in Ed Controls.

Let op: Deze koppeling kan alleen ingeschakeld worden met behulp van je accountmanager.

Bijgewerkt op 15-07-2022

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerde artikelen