1. Home
  2. Aan de slag
  3. Hoe gebruik ik twee-factor-authenticatie?
  1. Home
  2. Beheer
  3. Hoe gebruik ik twee-factor-authenticatie?
"In de gebruikersinstellingen kan je het telefoonnummer ook wijzigen."
Ed

Hoe gebruik ik twee-factor-authenticatie?

Print Friendly, PDF & Email

Als gebruiker van Ed Controls gebruik je twee-factor-authenticatie (TWA) voor extra veiligheid. Het gebruik van TWA is niet standaard. Elk bedrijf kan zelf de keuze maken voor het gebruik van TWA.

Dit gaat als volgt:

1. Na het inschakelen van TWA ontvang je een e-mail van Ed Controls;
  2. Open de e-mail;
  3. Klik op ‘voeg telefoonnummer toe’;
  4. Vul je mobiele telefoonnummer in op het volgende scherm en klik om te bevestigen;
  5. Log in bij Ed Controls zoals je altijd doet;
  6. Je ontvangt nu per SMS een code van Ed Controls om in te voeren;
  7. Vul de code in bij Ed Controls en ga verder;
  8. Je kan nu Ed Controls gebruiken zoals je altijd doet.

Let op: Gebruik een mobiel telefoonnummer voor de twee-factor-authenticatie. Je moet namelijk een SMS kunnen ontvangen op het opgegeven nummer.

Zolang je geen telefoonnummer toevoegt zal je een e-mail ter herinnering ontvangen. Heb je eenmaal een telefoonnummer toegevoegd dan zal je de herinnering niet meer ontvangen.

Bijgewerkt op 30-06-2021