1. Raadpleeg documenten op de bouwplaats met de Bibliotheek

Raadpleeg documenten op de bouwplaats met de Bibliotheek

Print Friendly, PDF & Email

Een nieuwe functionaliteit in Ed Controls zorgt ervoor dat je altijd alle belangrijke documenten bij de hand hebt. In de Bibliotheek kun je snel een contract nakijken, die productspecificatie nalezen of het veiligheidsplan checken. Het maakt daarbij niet uit of je op de bouwplaats staat of op kantoor. De Bibliotheek is vooralsnog alleen beschikbaar voor de Eindverantwoordelijke en Support.

Iedere bouw gaat gepaard met een hele papierwinkel. Tekeningen zijn dagelijks nodig om tickets te maken, maar soms wil je ook andere documenten kunnen inzien. Op kantoor kunnen alle relevante documenten alvast in de Bibliotheek van het project worden gezet. Op locatie zijn die documenten vervolgens op te vragen. Ook als er even geen wifi is.

Met een handig zoekfilter vind je snel de juiste documenten. Daarbij maakt Ed Controls direct duidelijk of het om een tekening gaat of een document. Het is al mogelijk om een pdf- svg-, jpg- of png-document om te zetten naar een tekening.

Grote documenten handmatig downloaden

Sommige documenten zijn erg groot. Dat kan een belasting zijn voor het opslagvermogen van de mobiele telefoon of tablet. Daarom zijn documenten groter dan 7 MB alleen handmatig te downloaden. Een uitroepteken toont dat een document nog niet op het device is gedownload.

Ook handig: via de webversie van Ed Controls zijn oude versies van een document terug te halen. Die komen dan ook (weer) beschikbaar in de apps.

In 2020 volgen meer functionaliteiten in de Bibliotheek. Zo maken we de Bibliotheek voor iedereen beschikbaar. Met rechtenmanagement bepalen de Eindverantwoordelijke en Support wie welke documenten mag inzien.

Voor de Bibliotheek hoeft niet extra te worden betaald. De functionaliteit zit in alle licenties.