1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Locator
  4. Hoe bepaal ik mijn exacte locatie op een tekening?
"Als je de coƶrdinaten die je gebruikt op de daadwerkelijke tekening plaatst heb je een beter beeld van de omgeving."
Ed

Hoe bepaal ik mijn exacte locatie op een tekening?

Print Friendly, PDF & Email

De exacte locatie op een tekening is te vinden met de add-on Locator. Om de locatie te bepalen moet je een ‘Geo-referentie’ opzetten.

Dat gaat als volgt:

1. Log in bij Ed Controls via web.edcontrols.com;
  2. Selecteer het juiste project;
  3. Ga naar het tabblad ā€˜bibliotheekā€™;
  4. Vind de juiste tekening;
  5. Beweeg de muis over de naam van de tekening;
  6. Kies vervolgens voor ā€˜Geo referentieā€™ in het menu dat verschijnt aan de rechterkant;
  7. In het nieuwe scherm zijn er zijn twee opties:
  1. Klik op de tekening om je eerste punt te plaatsen;
  2. Klik nu op de overeenkomende locatie op de geografische kaart;
  3. Herhaal stap 1 en 2 minimaal drie keer (hoe meer punten je plaatst, hoe accurater de locatie wordt aangegeven);
  4. Klik op opslaan wanneer je klaar bent.
  • Klik in de geografische kaart op ‘Coƶrdinaten;
  • Vul in het menu dat verschijnt ten minste 3 lengte- en breedtegraden in;
  • Klik op ‘Locatie’ om de coƶrdinaten te plaatsten op de kaart;
  • Klik op ā€˜Opslaanā€™.

Als je met je (mobiele) apparaat binnen het kader bent dat je hebt aangegeven als ā€˜Geo-referentieā€™, zal het systeem je exacte locatie op de tekening aangeven met een blauw rondje.

Let op: bij het invoeren van de coƶrdinaten maak je geen gebruik van de Rijksdriehoekscoƶrdinaten. Ed Controls gebruikt lengte- en breedtegraden. Om de Rijksdriehoekscoƶrdinaten om te rekenen kun je deze tool gebruiken.

Bijgewerkt op 19-11-2021