1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Nieuwsbrief 11 December 2021
"Via je Gebruikersinstellingen kan je je abonneren op de nieuwsbrief."
Ed

Nieuwsbrief 11 December 2021

Print Friendly, PDF & Email
11 December 2021

Nieuw in Ed Controls

Welkom bij de update van nieuwe functionaliteiten in Ed Controls. In deze editie:

• Veilig werken met tweefactorauthenticatie (2FA)
  • Een overzicht van kleinere updates
  • Heb jij al een gratis online training gevolgd?

Veilig werken met tweefactorauthenticatie (2FA)

We vinden het heel belangrijk dat alle accounts in Ed Controls veilig zijn, en blijven. Daarvoor hebben we Tweefactorauthenticatie (2FA), wat al een tijdje in Ed Controls beschikbaar is.

2FA is een extra beveiliging. Met 2FA log je niet alleen in met een wachtwoord, maar heb je ook een authenticatiecode nodig. Zo is je account zelfs beveiligd als je wachtwoord is gekraakt.

2FA is al langer mogelijk in Ed Controls. Wil je het aanzetten? Lees hier hoe.

Nieuw in tweefactorauthenticatie (2FA) van Ed Controls
In een nieuwe update maken we het nóg gemakkelijker om op deze veilige manier te werken. Dat doen we door:

• Gebruiksvriendelijker maken van het invoeren van de 2FA-code
  • De 2FA-code blijft 30 dagen geldig op één device

Lees meer over 2FA

Een overzicht van kleinere updates

De afgelopen periode zijn er minder updates geweest die voor jou, als gebruiker, zichtbaar zijn. Er is echter veel gebeurd ‘onder de motorkap’, bijvoorbeeld het verbeteren van veiligheid en privacy. Daarnaast zijn de volgende kleinere updates gerealiseerd:

• Minder witruimte in .pdf’s.
  • Gebruiker kan zelf zijn logo en projectafbeelding bewerken.
  • Direct registreren vanuit de iOS app is toegevoegd.
  • Gebruiker krijgt een hint bij gebruik van zwak wachtwoord.
  • Het tekstveld “omschrijving” in audits en tickets wordt automatisch groter als de tekst langer is dan één zin.

Heb je vragen over een van deze punten, neem dan contact op met ons supportteam.

Heb jij al een gratis online training gevolgd?

Wij werken continu aan het verbeteren van Ed Controls en gebruiksgemak is daarbij het uitgangspunt, maar soms is het fijn om stap-voor-stap uitgelegd te krijgen hoe iets werkt. Afgelopen jaren vonden er succesvolle Starters- en Pro-trainingen plaats. Kon je er niet bij zijn? We organiseren regelmatig nieuwe gratis trainingen. Voor deze trainingen zijn nog enkele plekken beschikbaar:

• Online Starters-training
    (11 januari, 8 februari, 8 maart, 12 april, 10 mei en 14 juni)
    Deze training is voor iedereen die gaat starten met Ed Controls, of net gestart is en nog vragen heeft.

• Online Pro-training
    (1 februari, 5 april en 7 juni)
    Je gebruikt Ed Controls al een tijdje, maar wil meer uit de software halen. Na deze training zet je Ed Controls nóg slimmer in en kun je werken met audits.

Volg gratis een online training

Bijgewerkt op 17-12-2021