1. Vind snel gegevens en analyseer je project met de nieuwe filteropties

Vind snel gegevens en analyseer je project met de nieuwe filteropties

Print Friendly, PDF & Email

Snel de juiste gegevens bij de hand hebben en een goede analyse van werkzaamheden levert belangrijke inzichten op. Daarom hebben wij de zoekmachine en de filtering in Ed Controls grondig onder handen genomen. Het nieuwe filtermenu is de eerste stap naar een uitgebreide ‘business intelligence’.

Honderden tickets en tientallen audits is geen uitzondering voor bedrijven die met Ed Controls werken. Vooral niet als meerdere projecten gelijktijdig lopen en veel mensen betrokken zijn bij een project.

Om alles in Ed Controls terug te kunnen vinden, is een goede zoekmachine onontbeerlijk. Onze zoekmachine was al goed, maar is nu nog beter geworden. Zo kun je nu ook op achternaam zoeken. En erg handig: je kunt voortaan makkelijk scrollen door de tickets.

Uitgebreide nieuwe filtermogelijkheden in Ed Controls

Filter op categorie of combinatie

Met het filteren van gegevens gaat het niet alleen om zoeken. Het gaat ook om het analyseren van data in Ed Controls. Via ons nieuwe filtermenu vind je tickets, audits en documenten veel makkelijker. Dat is niet alles. Door de slimme filters, en in sommige gevallen zelfs een combinatie daarvan, achterhaal je precies hoe een project is verlopen.

Het nieuwe filtermenu is erg uitgebreid. Zo is filteren, of sommige filtercombinaties, mogelijk op:

 • Contract;
 • Project;
 • Tickets;
 • Audits (hoort bij de Auditmodule);
 • Tekeningen;
 • Templates (hoort bij de Auditmodule);
 • Bibliotheekgroepen;
 • Templategroepen (hoort bij de Auditmodule);
 • Personen;
 • Datum;
 • Label.

Iedere categorie heeft eigen filteropties. Zo kun je bij het filtermenu Ticket onder meer zoeken op een combinatie van documenten, personen, datums en labels. Het filter is overigens ook te gebruiken in combinatie met een zoekopdracht. Filter bijvoorbeeld op een audit en zoek alle tickets die nog niet zijn afgehandeld.

Er is meer mogelijk. Door slim te filteren kun je precies zien welke tickets hun einddatum hebben bereikt, en of ze al zijn afgehandeld. Je kunt zien op welke tekeningen de meeste tickets zijn aangebracht en wie de meeste audits heeft afgevinkt. 

Je kunt ook een lijst tickets opvragen die nog moeten worden afgehandeld door een bepaalde medewerker, onderaannemer of zzp’er. Of bekijk welke tickets bij een template horen. Op die manier krijg je niet alleen meer inzicht in je project, maar ook in je organisatie.

Helder design maakt het filteren makkelijk

Het Filtermenu is gemaakt voor overzicht en gemak. Een actief filter is direct te herkennen aan een lichtblauwe kleur. Veelgebruikte filters kun je met een ster bovenaan je lijstje zetten. Tooltips, dat zijn uitlegtekstjes die verschijnen als je met de muis over een knop gaat, geven meer informatie over de functionaliteit. 

In het filtermenu is ook een handige optie voor exporteren opgenomen. Sla je filterresultaten op, open de data in Excel en maak grafieken of draaitabellen. Op die manier krijg je nog meer inzicht in het project.

Het nieuwe Filtermenu is een eerste stap. De komende tijd worden de filters verder uitgebreid en meer filtercombinaties toegevoegd. We zijn benieuwd: hoe gebruik jij de filters? Laat het ons weten via info@edcontrols.nl