1. Koppel Ed Controls met andere bouwsoftware, zoals Woningborg

Koppel Ed Controls met andere bouwsoftware, zoals Woningborg

Print Friendly, PDF & Email

Voor ieder bouwproject worden verschillende softwarepakketten gebruikt, waaronder Ed Controls. Het is natuurlijk heel efficiënt als al die programma’s gegevens kunnen uitwisselen. Dat kan! Inmiddels is Ed Controls met heel veel andere software te koppelen. Denk aan het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI), Volgjewoning, Kyp of HoomCTRL.

De koppelingen maken het een stuk makkelijker om te voldoen aan de Wet kwaliteitsborging in de bouw (Wkb). Daarbij is een instrument nodig, zoals het WKI. Door de koppeling legt de uitvoerder interne keuringen, werkplekinspecties en opleveringen in Ed Controls vast.

Proefproject Volgjewoning verliep heel goed

Ook Volgjewoning is een methode om te voldoen aan de Wkb. Die koppeling is grondig getest bij een woningbouwproject in Elburg. Medewerkers van de Mateboer Groep zeggen dat de koppeling Ed Controls met Volgjewoning buitengewoon goed gaat. “Ed Controls werkt fijn en gemakkelijk bij het opleveren van woningen.”

“Door de koppeling met Volgjewoning worden velden automatisch ingevuld. Dat scheelt tijd en vermindert kans op fouten. Ideaal is dat het opleveringsrapport direct in Volgjewoning wordt geplaatst en voor de toegewezen personen beschikbaar is”, aldus Mateboer Groep.

Deze koppelingen zijn inmiddels uitgebreid getest en makkelijk te realiseren, vaak zelf met uitleg op deze site:

Bovenstaande lijst met koppelingen wordt in de toekomst uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan koppelingen met:

• Dropbox
  • SharePoint
  • SAP
  • BIMLink
  • Microsoft Dynamics
  • Google Docs
  • Relatics

De api, de application programming interface, van Ed Controls maakt koppelingen met nog veel meer software mogelijk. Dat kan het eigen systeem zijn van je bedrijf, maar ook een andere leverancier. Wil je weten wat mogelijk is, neem dan contact op met je accountmanager.